EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is ontwikkeld in Spanje. Het is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. Veelal toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting letsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Wanneer wordt EPTE therapie toegepast?

Bij een van deze klachten kan EPTE therapie uw oplossing zijn:

  • Pijn net onder de knieschijf aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodyne)
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn (supraspinatuspees)
  • hielspoor (plantaire fasciopathie)

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met behulp van de echo wordt er een dun naaldje nauwkeurig op de juiste locatie ingebracht. Daarna wordt met behulp van het EPTE apparaat 1-2 minuten een lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal lichaamseigen fysiologische reacties in gang om het herstel te bevorderen.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijke herstel van de pees te bevorderen.

Succesvolle resultaten worden vaak bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen.

De fysiotherapeut is speciaal voor EPTE opgeleid. Bespreek met de fysiotherapeut de behandelmogelijkheden en de kosten.

Neem contact op.

Voornaam
Achternaam
Email
Telefoon
Bericht