De ergotherapeut stelt mensen in staat de dagelijkse activiteiten in de eigen omgeving te doen. Ergotherapie richt zich vooral op het dagelijks handelen. Ergotherapie wordt ingezet als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan, zoals aankleden, schrijven, eten, boodschappen doen, telefoneren, opstaan, fietsen, autorijden, traplopen, (huishoudelijk) werk of hobby’s niet meer (volledig) uitgevoerd kunnen worden. Dit zijn allemaal handelingen die eigenlijk heel “normaal” zijn of zouden moeten zijn. Wanneer dit niet meer ‘normaal’ uitgevoerd kan worden, bent u bij de ergotherapeut aan het juiste adres!

Wat doet de ergotherapeut

De ergotherapeut bekijkt samen met de cliënt hoe hij/zij deze activiteiten weer zo normaal mogelijk kan oppakken. De ergotherapeut kijkt in die situaties samen met de cliënt wat hij of zij wél kan en in welke omgeving dat moet gebeuren.

Wat zijn de mogelijkheden op school, in huis of op het werk? En wat moet en kan er verbeteren?
Dat geldt niet alleen voor de inrichting van een huis of kantoor of eventuele hulpmiddelen maar het heeft ook betrekking op de mensen om de cliënt heen. Of dat nu familie, vrienden, collega’s, medescholieren, werknemers, werkgevers of hulpverleners zijn.

De werkwijze van de ergotherapeut

De basisverzekering vergoedt maximaal 10 uur ergotherapie per jaar (het gaat echter wel van uw eigen risico af). U kunt op verwijzing van een arts, maar ook zonder verwijzing (direct toegankelijk) een afspraak maken bij de ergotherapeut.

De behandelingen vinden in de meeste gevallen thuis plaats en incidenteel in de praktijk.
De ergotherapeut werkt nauw samen met de geriatriefysiotherapeut en kinderfysiotherapeut.

Wilt meer informatie over ergotherapie of wilt u een afspraak inplannen? Dat kunt u doen door telefonisch contact op te nemen via 0184 – 414320, een mail te sturen naar info@pmctwigt.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Er wordt dan samen gekeken naar een geschikt moment om de afspraak in te plannen.

Neem contact op.

Voornaam
Achternaam
Email
Telefoon
Bericht

Call Now Button