Wat is handtherapie?

De hand zit ingewikkeld in elkaar. Wanneer er een letsel aan de handen plaatsvindt, kan de functie van de hand verstoord raken. U kunt hierdoor de hand niet meer inzetten in uw dagelijks leven zoals u dit gewend was. Met handtherapie kunnen wij u helpen om de functie, kracht en beweeglijkheid in uw handen weer zo goed mogelijk te krijgen!

U kunt bij een gespecialiseerde fysiotherapeut terecht voor deze therapie. Deze fysiotherapeut is tevens erkend handtherapeut. Dit kan met een verwijzing van uw arts of specialist, maar ook zonder verwijzing is dit mogelijk. Een handtherapeut kunt u deskundig advies geven over uw hand, wondverzorging/oedeembehandeling, herstel van de functie van de hand en eventueel een spalk aanmeten. Binnen de eerste lijn proberen bij zoveel mogelijk samen te werken met andere disciplines, zoals huisartsen, (plastisch/hand) chirurgen en bijvoorbeeld ergotherapeuten. Wanneer de zorg te complex is voor de handtherapeut in de eerste lijn (praktijk), kan het zijn dat de handtherapeut in overleg u doorverwijst naar een handencentrum.

Vergoeding?

Handtherapie valt onder uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Informeer bij uw zorgverzekeraar en/of raadpleeg uw polisvoorwaarden.

Neem contact op.

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Telefoon
  Bericht

  Call Now Button