Bij claudicatio intermittens krijgt u tijdens het lopen pijn, kramp of een doof of moe gevoel in uw been. Deze aandoening wordt ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. De klachten kunnen in de voet, de kuit, het dijbeen of in de bil optreden. Als u stilstaat verdwijnen de klachten. Loopt u weer verder, dan beginnen de klachten na eenzelfde loopafstand opnieuw.

De werkwijze bij claudicatio intermittens

Doordat lopen pijn gaat doen, gaan veel mensen met etalagebenen op een andere, geforceerde manier lopen. Dit is bedoeld om klachten te vermijden, maar kost veel energie en is op den duur juist hinderlijk omdat dit pijn gaat doen. Looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut blijkt daarom heel effectief te zijn. Onder deskundige begeleiding leert u uw coördinatie te verbeteren en kunt u steeds verder lopen zonder dat er pijn optreedt.

Het geven van de juiste informatie en goede voorlichting is een essentieel onderdeel van de fysiotherapeutisch behandeling van etalagebenen. Om blijvend resultaat te boeken, is immers vaak een verandering van uw (loop)gedrag nodig.

De fysiotherapeut leert u hoe u uw klachten onder controle kunt houden. Hiervoor heeft de fysiotherapeut, naast de behandeling, ook een activeringsprogramma. Dit stimuleert u om na afloop van de therapie te blijven bewegen en de gezonde leefgewoonten voort te zetten. En dat gaat makkelijker als u plezier heeft in de activiteiten en (eventueel) als u ze in groepsverband doet. De fysiotherapeut adviseert dan ook bewegingsactiviteiten die bij u passen en/of deel te nemen aan fysiofitness.

Komt bovenstaande u bekend voor? Wilt meer informatie over Claudicatio Intermittens (etalagebenen) of wilt u een afspraak inplannen? Dat kunt u doen door telefonisch contact op te nemen via 0184 – 414320, een mail te sturen naar info@pmctwigt.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Er wordt dan samen gekeken naar een geschikt moment om de afspraak in te plannen.

Neem contact op.

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Telefoon
  Bericht

  Call Now Button