De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraint bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsprogramma als u maar kunt blijven sporten en uw conditie behouden.

Een sportfysiotherapeut begrijpt war er tijdens sporten gebeurt en begrijpt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Hij weet ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en het revalidatieprogramma dat de sportfysiotherapeut met u maakt.

De werkwijze van de sportfysiotherapeut

Tijdens de eerste behandeling voert de sportfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patient. Ook voert hij een lichamelijk onderzoek uit. De sportfysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Hij bekijkt ook of de patient andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Daarna wordt gekozen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.

Ruben Schep en Mirjan de Vos zijn de Fysiotherapeutische verzorgers van Sliedrecht Sport Dames 1, welke op het hoogste niveau uitkomen en heersend landskampioen zijn.

Neem contact op.

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Telefoon
  Bericht

  Call Now Button