EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een therapievorm die ontwikkeld is in Spanje. Het is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige en slecht herstellende peesklachten. De methode wordt veelal toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting van letsels.

Deze behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Wanneer wordt EPTE therapie toegepast?

Bij een van onderstaande klachten kan deze vorm van therapie uw oplossing zijn:

 • Pijn net onder de knieschijf aan de kniepees (jumpersknee)
 • Pijn aan de achillespees (achillodyne)
 • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
 • Chronische schouderpijn (supraspinatuspees)
 • Hielspoor (plantaire fasciopathie)

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met behulp van de echo wordt er een dun naaldje nauwkeurig op de juiste locatie ingebracht. Daarna wordt met behulp van het EPTE apparaat 1-2 minuten een lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal lichaamseigen fysiologische reacties in gang om het herstel te bevorderen.

De behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijke herstel van de pees te bevorderen.

Succesvolle resultaten worden vaak bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen.

De fysiotherapeut is speciaal voor deze behandelvorm opgeleid. Bespreek met de fysiotherapeut de behandelmogelijkheden en de kosten.

Wilt meer informatie over EPTE therapie of wilt u een afspraak inplannen? Dat kunt u doen door telefonisch contact op te nemen via 0184 – 414320, een mail te sturen naar info@pmctwigt.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Er wordt dan samen gekeken naar een geschikt moment om de afspraak in te plannen.

Neem contact op.

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Telefoon
  Bericht

  Call Now Button