Vaak merkt u pas wanneer u klachten heeft wanneer u uw dagelijkse werkzaamheden zoals lopen, fietsen, aankleden of boodschappen doen niet meer uit kunt voeren zonder daarbij na te denken en wanneer er pijn bij komt kijken. Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan onder andere de spieren, banden, gewrichten en zenuwen. U kunt hierbij denken aan onder andere rugklachten, knieklachten, schouderklachten, hoofdpijnklachten en vochtophopingen. Deze klachten kunnen ontstaan bij zowel volwassenen en kinderen.

De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij/zij adviseert, begeleidt en behandelt patiënten individueel of in groepen.

Wat kunt u van de fysiotherapeut verwachten
In samenspraak met de patiënt gaat hij/zij aan het werk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten door vragen te stellen en een onderzoek te doen. Op basis hiervan stelt hij/zij een persoonlijk behandelplan op, afhankelijk van uw lichamelijke situatie, wensen en mogelijkheden.

Het belangrijkste deel van de behandeling is de bewegingstherapie waarbij mensen begeleid worden in het doen van specifieke oefeningen met als doel spieren te versterken, de gewrichten te mobiliseren, de houding te verbeteren, de circulatie te bevorderen, het uithoudingsvermogen te vergroten, lichaamsdelen te ontspannen en de ademhaling te verbeteren.

Een fysiotherapeut kan ook andere behandelingen toepassen zoals: massage, manipulatie, warmte/ijs, laagfrequentie elektrotherapie en pulserend laagfrequentie magneetvelden om bv. botgroei te stimuleren. Ook moderne behandelvormen als medical taping, dry needling, shockwave en echografie worden toegepast.

Wilt u hier meer informatie over of bent u wilt u een afspraak inplannen? Dat kunt u doen door telefonisch contact op te nemen via 0184 – 414320, een mail te sturen naar info@pmctwigt.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Er wordt dan samen gekeken naar een geschikt moment om de afspraak in te plannen.

Neem contact op.

  Voornaam

  Achternaam

  Email

  Telefoon

  Bericht

  Call Now Button