Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van het lichaam zien afnemen komen doorgaans in aanmerking met de geriatriefysiotherapie.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om mensen die vanwege hun ziekte bijvoorbeeld een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, al verschijnselen kunnen vertonen van ouderdom.

Wat doet de geriatriefysiotherapeut

De geriatriefysiotherapeut heeft een brede kennis en deskundigheid op het terrein van de ouderdomsziekten. Hij heeft een ruim inzicht en kent nieuwe vaardigheden om de oudere mens optimaal te begeleiden en te behandelen.

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn eigen specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De therapie is gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Daarnaast adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut de gezinsleden en eventuele mantelzorgers over het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

De werkwijze van de geriatriefysiotherapeut

Tijdens de eerste afspraak in de praktijk of bij u aan huis worden, uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel.

Zonder verwijzing van een (huis)arts kunt u naar de geriatriefysiotherapeut.
De geriatriefysiotherapeut werkt nauw samen met de ergotherapeut.

Onze geriatriefysiotherapeuten zijn momenteel werkzaam in Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Bleskensgraaf en Wijngaarden.

Neem contact op.

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Telefoon
  Bericht

  Call Now Button