Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan de spieren, banden, gewrichten en zenuwen. De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij/zij adviseert, begeleid en behandeld patiënten individueel of in groepen.

Wat kunt u van de fysiotherapeut verwachten
In samenspraak met de patiënt gaat hij/zij aan het werk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten door vragen te stellen en een onderzoek te doen. Op basis hiervan stelt hij/zij een persoonlijk behandelplan op, afhankelijk van uw lichamelijke situatie, wensen en mogelijkheden.

Het belangrijkste deel van de behandeling is de bewegingstherapie waarbij mensen begeleid worden in het doen van specifieke oefeningen met als doel spieren te versterken, de gewrichten te mobiliseren, de houding te verbeteren, de circulatie te bevorderen, het uithoudingsvermogen te vergroten, lichaamsdelen te ontspannen en de ademhaling te verbeteren.

Een fysiotherapeut kan ook andere behandelingen toepassen zoals: massage, manipulatie, warmte/ijs, laagfrequentie elektrotherapie en pulserend laagfrequentie magneetvelden om bv. botgroei te stimuleren. Ook moderne behandelvormen als medical taping, dry needling, shockwave en echografie worden toegepast.

Neem contact op.

Voornaam
Achternaam
Email
Telefoon
Bericht