Oefentherapie Cesar richt zich op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten die voor klachten zorgen. Vaak zijn dit alledaagse verrichtingen zoals, bukken, tillen, zitten en lopen. Er is echter geen houding of manier van bewegen die voor iedereen geldt.

De behandeling van een oefentherapeut Cesar is daarom ook altijd maatwerk en toegespitst op de specifieke klacht(en) van een individuele cliënt. De oefentherapeut Cesar gaat samen met de patiënt aan de slag en door middel van het regelmatig doen van oefeningen worden houdingen en bewegingen verbeterd. Dit kunnen oefeningen zijn die u thuis doet maar ook klachtverlichtende oefeningen voor op uw werk.

Wat doet een oefentherapeut Cesar

Een oefentherapeut Cesar kijkt, naast houding en beweging, ook naar eventuele spanning in het lichaam. Te veel spanning in het lichaam kan tot allerlei klachten leiden en goed ontspannen is niet eenvoudig. Een gezonde manier van ademhalen is hierbij onmisbaar en biedt verlichting bij ademhalings- of spanningsklachten die vaak een goede houding of juist bewegen verstoren.

Oefentherapie Cesar behandelt onder meer:

 • hoofdpijn en spanningsklachten
 • rug- en bekkenklachten
 • arm-, nek- en schouderklachten
 • ademhalingsklachten
 • arbeidsrelevante klachten
 • heup-, knie- en voetklachten
 • motorische klachten
 • incontinentie klachten
 • chronische aandoeningen

Voor uw klachten wordt er een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten. De therapie is dus altijd maatwerk en ‘op uw lijf geschreven’.

De oefentherapeut Cesar geeft therapie én adviseert. Behandelt uw klachten en is uw persoonlijke coach. Samen werkt u aan verbetering van uw houding- en bewegingspatroon.
Net zolang totdat het gezonder bewegen als vanzelf gaat.

De voordelen van oefentherapie Cesar

De oefentherapeut Cesar richt zich op het verminderen en wegnemen van klachten. Tijdens de behandeling krijgt u bovendien advies hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen.

U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. En u verbetert uw houding en ontdekt een optimale manier van bewegen.
Oefentherapie is in alle opzichten goed voor uw gezondheid.
Binnen Paramedisch Centrum Twigt kunt u tevens deelnemen aan fysiofitnessonder begeleiding van de fysiotherapeut.

Waarom werkt oefentherapie Cesar zo goed

Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stil staan. Oefentherapie Cesar maakt u bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door eenvoudige bewegingen die u vaak maakt te verbeteren zijn klachten al flink terug te dringen. Want juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven. Om het goed aan te pakken is een prettige band tussen u en de oefentherapeut Cesar noodzakelijk. Door zich in te leven begrijpt de therapeut uw manier van bewegen. ‘Welke activiteiten voert u allemaal uit op een dag?’ De oefentherapeut bespreekt dit. Samen analyseert u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere – gezondere – manieren van bewegen. De bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief.

Oefentherapie Cesar geeft u grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen. Dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en training die aansluit op uw levensstijl.

Heeft u een verwijzing nodig

Een huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts kan u doorverwijzen. Maar u kunt ook direct – zonder verwijzing – bij de oefentherapeut Cesar terecht.

De kosten voor oefentherapie Cesar

Onze oefentherapeut Cesar heeft een contract met bijna alle ziektekostenverzekeringen. Oefentherapie Cesar wordt vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering. Kijkt u zelf op de website van uw ziektekostenverzekering welke vergoeding voor u geldt. Het tarief kan per zorgverzekeraar verschillen. Als u geen aanvullende verzekering heeft (behandelingen die buiten de vergoeding van de zorgverzekering vallen) is elke praktijk gerechtigd zelf het tarief te bepalen.

Bij de dekking voor oefentherapie wordt in de basisverzekering onderscheid gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt voor 2014 als basisregel dat de eerste 9 behandelingen oefentherapie gedekt worden door de basisverzekering, met als mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen als de eerste 9 niet het gewenste resultaat hebben. Als er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basisverzekering worden vergoed. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar – Chronische aandoeningen
Per zorgverzekeraar kan het aantal vergoedingen verschillen.

Volwassenen; Niet chronische aandoeningen
Uit de basisverzekering wordt oefentherapie voor niet chronische aandoeningen niet vergoed. Er is alleen een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van het aanvullende pakket.

Volwassenen – Chronische aandoeningen vernoemd op de chronische lijst
Bij bepaalde aandoeningen waarvoor veel oefentherapie nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen bij een aandoening van de chronische lijst moet u zelf betalen of komen uit de aanvullende verzekering, afhankelijk van het pakket.

Kijk voor meer informatie op https://oefentherapievannie.nl/.

Neem contact op.

  Voornaam

  Achternaam

  Email

  Telefoon

  Bericht

  Call Now Button