Het Beweegprogramma Diabetes van PMC Twigt is specifiek voor mensen met diabetes type II ontwikkeld. Wist u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt?

Bewegen met diabetes

Bewegen is voor iedereen belangrijk: een actieve leefstijl draagt bij aan de gezondheid. Maar voor mensen met diabetes is regelmatig bewegen extra belangrijk. Naast een betere lichamelijke en geestelijke conditie, kan voldoende lichaamsbeweging ook zorgen voor:

 • Normaliseren van bloedsuikerwaarden, minder glucose in het bloed
 • Betere werking van insuline
 • Stimulatie van de bloedsomloop
 • Een lager lichaamsgewicht
 • Lager risico op hart- en vaatziektes
 • Betere botdichtheid, sterkere botten
 • Afname diabetes medicatie

Als u regelmatig beweegt, heeft u waarschijnlijk zelfs minder medicijnen nodig om uw lichaam goed te laten functioneren. Bovendien vermindert het de kans op hart- en bloedvaten. Het is dus heel belangrijk dat u in beweging blijft!

Wat houdt het beweegprogramma diabetes in

Het programma begint met een intake, waarin een aantal testen worden gedaan. De testen laten zien wat uw huidige conditie is en welke bewegingen u verantwoord kunt maken. Op basis van uw medische gegevens en de testresultaten, kan het programma voor u op maat gemaakt worden.

Na het eerste gesprek en de testen, wordt gestart met het gerichte trainingsprogramma voor u. In 3 maanden doorloopt u twee keer per week een trainingsschema, waarbij de belasting geleidelijk wordt opgebouwd. De eerste weken zijn het belangrijkste, zodat u plezier in het bewegen gaat krijgen. Daarnaast leert u herkennen wat normale verschijnselen zijn wanneer u bepaalde bewegingen maakt of inspanningen verricht.

Na 3 maanden kijkt de geriatriefysiotherapeut samen met u naar uw resultaten. Na het volgen van het beweegprogramma kunt u doorstromen bij onze fysiofitness.

Dagen en lestijden zijn in overleg!

De aanmelding verloopt via een verwijzing van huisarts of specialist. Veel verzekeraars vergoeden gedeeltelijk een beweegprogramma.

Neem contact op.

  Voornaam

  Achternaam

  Email

  Telefoon

  Bericht

  Call Now Button