Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Je houding en manier van bewegen verandert. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken zoals bekkenklachten, rugklachten, bekkenbodemklachten (bv. incontinentie, verzakking), nek- en schouderklachten, ademhalingsklachten..

Zwangerschapsbegeleiding volgens de methode Cesar/Mensendieck kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van je lichaam tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de periode na de bevalling. Er wordt gezocht naar een optimale houding en manier van bewegen zoals het zitten, staan, opstaan en gaan zitten, bukken en tillen, lopen. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan de voorbereiding op de bevalling, je wordt je bewust gemaakt van de verschillende fasen van de bevalling, de verschillende soorten weeën en de ademhalingstechniek die je kunt gebruiken bij het opvangen van de weeën plus het aanleren van een juiste perstechniek. Er wordt ook aandacht besteed aan de kraamdagen en het herstel na de bevalling.

Wat houdt de cursus in

De cursus bestaat uit 8 lessen van 1 uur waarvan 1 partnerles. De cursus wordt in groepjes van ongeveer 8 personen gegeven op een woensdagavond en start rond de 25ste week van de zwangerschap. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 80,- (januari 2017, wijzigingen voorbehouden).

Het doel van de zwangerschapsgymnastiek volgens oefentherapie Cesar

 • optimale aanpassing aan uw zwangerschap
 • voorwaarden scheppen om uw ervaringen rond de bevalling zo positief mogelijk te laten zijn

De werkwijze van de Cesar therapeut

Door middel van zorgvuldig gekozen oefeningen en het geven van informatie leert u zien, begrijpen en voelen hoe uw lichaam functioneert. Door deze bewustwording krijgt u tevens inzicht in een eventueel beter gebruik van uw lichaam.

Daarnaast komen ook de meer specifieke bevallingstechnieken aanbod, zoals:

 • ontspanningstechnieken
 • ademhalingstechnieken
 • perstechnieken

Kijk voor meer informatie op https://oefentherapievannie.nl/zwangerschapsgym-sliedrecht/.

Neem contact op.

  Voornaam

  Achternaam

  Email

  Telefoon

  Bericht

  Call Now Button