Wat is High Intensity Interval Training:
High Intensity Interval Training is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. HIIT training is gebaseerd op kortdurende hoge intensiteit intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust. Het doel is om herhaaldelijk het fysiologische systeem (cardio) te trainen, dat ook gebruikt wordt bij specifieke duur inspanningen. HIIT is een efficiënte training als je vet wilt verbranden, in vergelijking met langdurende duurtraining (1 – 2 keer in de week) kan HIIT training je fitness plan naar een hoger niveau brengen in minder tijd.

Hoe zit HIIT training eruit:

 • De HITT training duurt 30 minuten, met daarnaast nog een warming – up en cooling down.
 • Tijdens de training kunnen de intervallen bestaan van 10 seconden tot en met 5 minuten, waarbij de intensiteit hoger is dan de anaerobe drempel.
 • De rustpauzes zijn korter en kunnen bestaan uit actieve rust (lage intensiteit) of complete rust.

Wat zijn de voordelen van HIIT:

 • Het grootste voordeel van HITT training is dat het minder tijd kost, en betere resultaten oplevert dan eindeloos op de loopband, hometrainer of crosstrainer te staan. Dit komt simpelweg doordat de intensiteit veel hoger is, door de relatief korte pauzes blijft je hartslag hoog en verbrand je dus meer calorieën.

Tijden:
Dinsdag 14.00-14.30
Zaterdag 8.30-9.00

Bent u geïnteresseerd in HIIT training dan kunt u zichzelf inschrijven bij onze administratieve medewerkers aan de receptie, telefonisch(0184-414320) of via de site.

Neem contact op.

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Telefoon
  Bericht

  Call Now Button