Fysiotherapie bij revalidatie na een operatie in Sliedrecht

Fysiotherapie PMC Twigt is gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na een operatie aan bijvoorbeeld uw knie, rug of schouder. Krijgt u binnenkort een totale heupprothese (THP) of een totale knieprothese (TKP)? Dan weten wij daar raad mee. Nadat u een operatie heeft gehad, vraagt dit veel van uw lichaam. U heeft de nodige kracht en uithoudingsvermogen nodig om goed te herstellen. Tijdens het revalidatietraject bij PMC Twigt Sliedrecht komen de volgende specialisaties aan bod: fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie.

Hoe ziet het revalidatietraject bij PMC Twigt Sliedrecht eruit?

Wij beginnen het revalidatietraject met een intake, zodat wij een beter beeld krijgen van uw klachten. Aan de hand van het intakegesprek beginnen wij met een multidisciplinaire aanpak. Hierbij werken wij samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld de ergotherapeut, revalidatiearts, psycholoog of revalidatie fysiotherapeut om een behandelplan voor u op te stellen. Dit behandelplan is geheel op maat gemaakt, zodat uw herstel zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie plaatsvindt aan de hand van de meest actuele protocollen.

Aan de hand van het behandelplan beginnen wij met het verbeteren van uw mobiliteit, coördinatie, krachtopbouw, looppatroon en conditie. Het traject zal grotendeels bestaan uit oefentherapie, in de vorm van training.

Hoe ziet revalidatie bij PMC Twigt na een knieprothese eruit?

Op het moment dat u een operatie aan uw knie heeft ondergaan beginnen wij met het revalidatietraject. Het doel hierbij is om de bewegingsmogelijkheden van uw gewricht terug te winnen en de omliggende spieren te verstevigen. Het is belangrijk om spierkracht op te bouwen zodat uw gewricht voldoende wordt ondersteund.

Hoe ziet revalidatie bij PMC Twigt na een heupprothese eruit?

De meest voorkomende reden voor het plaatsen van een nieuwe heup is artrose. Vóór uw operatie is het belangrijk om goed in beweging te blijven. Dit zorgt ervoor dat u goed in conditie blijft. Hierdoor herstelt u sneller na de operatie. Heeft u net de operatie aan uw heup gehad? Dan beginnen wij direct daarna met het revalidatietraject.

Wat is het doel van een revalidatietraject bij PMC Twigt Sliedrecht?

Het revalidatietraject heeft als doel om uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uw conditie te verbeteren. Zo kunt u binnen de kortste keren uw dagelijkse activiteiten weer probleemloos oppakken.

Welke vormen van revalidatie bieden wij aan?

Bij PMC Twigt Sliedrecht bieden wij verschillende vormen van revalidatie op maat aan. Dit verschilt per situatie van de patiënt. De verschillende revalidatietrajecten zijn:

 • Sportrevalidatie
 • Revalidatie na een knieoperatie
 • Revalidatie na een heupoperatie
 • Revalidatie na een schouderoperatie
 • Revalidatie na een rugoperatie
 • Revalidatie bij het herstel van COVID-19

Neem contact op.

  Voornaam

  Achternaam

  Email

  Telefoon

  Bericht

  Call Now Button