Wereld Parkinson Dag

parkinson sliedrecht, parkinson fysio, wereld parkinson dag,

Vandaag is het Wereld Parkinson Dag. We schenken dan wat extra aandacht aan deze nare ziekte. Ook onze geriatrie fysiotherapeuten Mirjan de Vos en Lonneke Twigt zetten zich in voor mensen met deze ziekte. Benieuwd hoe een behandeling eruit ziet? Zie hieronder de reactie van Theo Redelijkheid (foto):

“Dit ziet er nogal vijandig uit maar niets is minder waar! Mijn blonde sparringpartner hier is Mirjan de Vos en elke week rossen we er op los! Daarbij wordt er aardig wat afgelachen, dus boksen zonder blauwe ogen of knock-outs. Sterker nog, je bokst nooit echt tegen elkaar. Ze helpt me bij het bedwingen van mijn Parkinsonverschijnselen en hierdoor voel ik me sterker en heb ik meer energie.  Net als bij echt boksen is het bewegen, nadenken, coördineren, maar ook zogenaamd “dual tasking” (twee taken tegelijkertijd uitvoeren), wat voor mij nogal lastig is. Dus net als ik haar een “linkse directe” wil geven vraagt ze me wat de hoofdstad van Australië is. Oei! Sydney, Melbourne of toch Canberra? 

Als de sportscholen weer open mogen dan gaan we boksen met Parkinsonpatienten in groepsverband opstarten. Individuele begeleiding bij Parkinson is tot die tijd uiteraard ook mogelijk Ga jij dit gevecht ook aan? Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie (info@pmctwigt.nl / 0184-414320)