Vrouw wordt wakker met ochtendpijn

‘Elke ochtend begon Peter met dezelfde strijd. Zijn wekker ging af en toen hij langzaam zijn ogen opende, voelde hij het alweer: ochtendpijn. Een zeurende pijn in zijn nek en rug. Het was alsof de nacht geen rust, maar alleen meer ongemak had gebracht. Hij draaide zich moeizaam om, zijn lichaam stijf en pijnlijk, en zette zijn voeten op de koude vloer. Peter wist dat hij de komende minuten weer door de pijn heen zou moeten worstelen voordat hij echt kon opstaan.

Deze routine was voor Peter allang niet meer vreemd. Al maanden voelde hij iedere ochtend dezelfde stijfheid en pijn. Hij had al van alles geprobeerd: extra kussens, andere slaapposities en zelfs pijnstillers. Niets leek te helpen. Iedere dag begon hij met dezelfde pijnlijke start.’

 

Onderneem actie voor ochtendpijn

Herkent u zich in dit scenario? Wordt u ook vaak wakker met pijn in uw nek, rug of schouders? Dan is het tijd om actie te ondernemen en uw ochtendpijn aan te pakken. Onze therapeuten geven u enkele praktische tips die u kunnen helpen:

 

Investeer in een goed matras en kussen

Een oud of ongeschikt matras kan de oorzaak zijn van veel ochtendpijn. Zorg ervoor dat uw matras uw rug in een neutrale positie houdt en voldoende ondersteuning biedt. Het kan de moeite waard zijn om verschillende matrassen uit te proberen voordat u een keuze maakt. Vergeet ook uw kussen niet: een ergonomisch kussen dat uw hoofd en nek goed ondersteunt, kan een wereld van verschil maken.

 

Beweeg regelmatig

Regelmatige lichaamsbeweging helpt uw spieren soepel en flexibel te houden. Probeer dagelijks minstens een half uur te bewegen, of het nu wandelen, zwemmen of yoga is. Beweging kan veel doen om ochtendpijn te verminderen.

 

Stretch en rek uzelf uit

Begin uw ochtend met lichte stretch- en rekoefeningen. Dit helpt om uw spieren en gewrichten los te maken en vermindert pijn en stijfheid. Yoga-oefeningen zijn ook een uitstekende manier om uw lichaam ‘s ochtends op te warmen en soepel te maken.

 

Zoek professionele hulp

Blijft de ochtendpijn aanhouden ondanks uw inspanningen? Overweeg dan een bezoek aan een fysiotherapeut. Een professional kan u helpen met gerichte oefeningen en behandelingen om uw pijn te verlichten en uw houding te verbeteren.

 

Door deze stappen te volgen, kunt u de oorzaken van ochtendpijn aanpakken en genieten van een pijnvrije start van uw dag. Blijf niet langer worstelen met ochtendpijn en neem vandaag nog de eerste stap naar een betere nachtrust en een frissere ochtend!

 

Overweegt u een bezoek aan onze therapeuten?

Blijft u last houden van uw nek en rug na het slapen of vindt u het fijn om even langs te komen? Dan kunt u altijd terecht bij een van onze fysiotherapeuten. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 0184-414320, te mailen naar info@pmctwigt.nl of door het contactformulier in te vullen op onze website.

 

De therapeut voert de behandelmethode shockwave therapie bij hielspoor uit

Heeft u last van hevige, aanhoudende pijn onder de hiel die het lopen belemmert? Het kan zijn dat u last heeft van hielspoor. Shockwave therapie bij hielspoor kan een effectieve oplossing zijn. In deze blog vertellen we u meer over hielspoor, de behandelmethode en hoe dit u kan helpen. 

 

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een veelvoorkomende oorzaak van hielpijn en ontstaat door een verkalking van de peesplaat onder de voet. Deze verkalking veroorzaakt een scherpe, stekende pijn bij het lopen of staan, vooral op de plek waar de pees aan de onderkant van de hiel vast zit. Hielspoor kan uw dagelijks leven enorm beïnvloeden en komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar.

 

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandelmethode die wordt ingezet bij pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Deze therapie maakt gebruik van drukgolven (shockwaves) die worden gericht op de pijnlijke plekken. De drukgolven stimuleren de vrijlating van stoffen die het herstel bevorderen. Bij de behandeling kunt u een beetje pijn ervaren. Wanneer het te pijnlijk wordt, kunt u dit natuurlijk aangeven. Daarnaast houd de fysiotherapeut goed in de gaten wat voor u haalbaar is.

 

Hoe werkt shockwave therapie bij hielspoor?

Shockwave therapie bij hielspoor wordt uitgevoerd met behulp van geluidsgolven met hoge energie. De therapeut gebruikt een speciale behandelkop die gericht wordt op de exacte locatie van hielspoor. Op het behandelde gebied wordt een gel aangebracht om de drukgolven beter over te brengen. De schokgolven stimuleren de stofwisseling in het behandelde gebied, wat leidt tot versneld herstel van het weefsel, vermindering van verkalkingen en aanzienlijke pijnverlichting.

 

De voordelen:

Shockwave therapie bij hielspoor biedt diverse voordelen:

  • Nauwkeurige behandeling direct op de plek van de pijn;
  • Gezond weefsel wordt ontzien;
  • Na één of enkele behandeling al vermindering van pijn;
  • Hoog succespercentage

 

Heeft u last van hielspoor en wilt u geholpen worden door middel van shockwave therapie?

Shockwave therapie bij hielspoor is een effectieve behandelmethode met een hoog succespercentage. Door deze behandeling kan de pijn verminderen en het herstel versnellen. Als u meer wilt weten over deze behandeling of een afspraak wilt maken. Neem dan contact op door te bellen naar 0184-414320, te mailen naar info@pmctwigt.nl of door het contactformulier in te vullen op onze website.